Preparatsök är en kurs där du lär hunden att leta upp dofter/lukter som eukalyptus, kantareller på kommando från grunden. Vi använder oss av eukalyptus i söken och ett kurstillfälle byter vi till kantareller. I början tränar vi på en urvalsbana och smeller och därefter även rumsök. Vi pratar om hundens luktsinne, doftmolekyler under kursen och hur man tränar in kommandoord och markering. Du kommer att få en flaska eukalyptus och möbeltassar för att träna hemma. Kursen är på 5 gånger. Efter kursen kan du gå vidare med Nose Work, ID-sök eller specialsök.

Kostnad: 2000 kr

Kursstarter:
Tisdagen den 9 januari kl. 19.00

 

ID-Sök är en form av specialsök där hunden får lukta på en "smeller"  som är något som en person eller djur burit på som tex halsduk eller när det gäller hund ett halsband eller päls och därefter leta upp den individen. För att gå Id-sök ska hunden gått special/preparatsök.
Kursen är på 10 gånger, 5 gånger inomhus och 5 gånger utomhus. I kursen ingår träning av att hitta en rätt person via metallstavar i en urvalsbana, spårarbete och sök/patrullstig.

Kostnad: 3400 kr

Kursstart: 30 mars kl. 19.00